Header Ads

එක පාරටම මහත් වෙලා ද? මෙන්න පොඩි වැඩ ටිකකින් බඩ චුට්ටක් අඩුකරගන්න අනිවා කියවන්න.


එක පාරටම මහත් වෙලා ද? මෙන්න පොඩි වැඩ ටිකකින් බඩ චුට්ටක් අඩුකරගන්න අනිවා කියවන්න. 
 

ඔබටත් දුවන්න, එක්සසයිස් කරන්න, මස් කන්නෙපා, බියර් බොන්නෙපා, ජිම් යන්න කියල අහලා අහලාම එපා වෙලා නං මේ සටහන ඔබටයි. අප ජීවත් වුනු ජීවන රටාවෙන් අත්මිදිල කෙට්ටුවෙනවට වඩා හොඳයි මහතටම ඉන්න එක කියල ඔබටත් හිතෙන්නට පුළුවන්. මේ තියෙන්නෙ ඔබ මෙතෙක් නොසිතූ සහ සමහරවිට නොදන්නා එවන් පිළියම් පහක්.



මී වදයකී ජීවිතේ


උදේට වෙනදට වඩා පැයකට කලින් එලාම් තියන්න. මීපැ‚ හැන්දක් බොන්න. වතුර වීදුරැවක් බොන්න. මේක බොන්න කලින් වෙන මොකුත් බොන්න එහෙම නං එපා. බීලා පැයක් යනකං වෙන මොකුත් නොකානොබී ඉන්න. කලින් ඇහැරෙන එක දවසෙ ප්ලෑන් ටික ගොඩදාගන්නත් උදවුවක් වෙයි. ඒ පැය තුළ ඇඟ ඇතුළෙ ඛෙහෙත වැඩ කරනව හොඳින් දැනේවි.




2. හැමදාම බස් හෝල්ට් 4ක අ්කන එකක්


ඔය හෝල්ට් 4 ීදමෙහෙමම ඇවිද්ද නම් තමා හොඳ


වැඩට යන ගමන් වෙනදට නගින බස් හොල්ට් එකට වඩා එක හෝල්ට් එකක් ඉස්සරහට ඇවිදගෙන යන්න. ඔන්න හෝල්ට් එකක් ඇවිද්ද. වෙනදට බහිනවට වඩා එක හෝල්ට් එකක් කලින් බහින්න. ඔන්න හෝල්ට් දෙකක්. ආයි ගෙදර යන ගමන් මේකම ආයෙත් කරන්න. දැන් ඒ විදිහට බැලූ‍වම නොදැණුවත්වම දවසට බස් හෝල්ට් 4ක් ඇවිදල තියෙනව.




3. සුදුළූනු


සුදු ළුනු කාල බලමුද?


සුදු ළූණු කියන්නෙ බඩ බස්සන්න අනිවා මරැ ඛෙහෙතක්. හැම කෑම වේලකටම සුදුළූණු එකතු කරගන්න පුළුවන්නං හොඳයි. සමහරැ සුදු ළූණු උයල කන්න කැමති වුනාට සමහරැ එහෙම නැහැ. අනික වේල් තුනටම සුදු ළූණු උයන්නත් බැහැ. එනිසා තමයි මේ පිලියම. සුදු ළූණු බික් තුනක් බත් කන ගමන් කන්න උත්සාහ කරන්න. ඒක අමාරැයි වගේ නං සුදු ළූණු බික් තුන පිහියකින් පොඩියට කපලා ලූ‍නු ටිකක් උඩින් දාගතතනං බත් එකත් එක්කම අනාගන්න පුළුවන්. ලේසියි පහසුයි.




4. රෑට කෑම


පුළුවන් නම් පොඩ්ඩක් කලින් කාල බලන්න.


ගොඩක් වෙලාවට කාර්යබහුල මිනිසුන් ‍නිදහසේම ගන්නා ආහාර වේල විදියට රාත්‍රී කෑම වේල දැක්විය හැකියි. එනිසා සමහර විට එය රාත්‍රී 9-10 තෙක් දිග ඇදෙන්නට ඉඩ තිඛෙනවා. එයින් පසු කෙලින්ම නින්දට වැටෙන නිසා එය ඔවුන්ගේ සිරැරට නම් එතරම් සුවදායක වන්නෙ නෑ. එනිසා රාත්‍රී 6.30ත් 7ත් අතර රාත්‍රී ආහාරය ගැනීම එය ජීර්ණයට සේම බර අඩු කරන්නත් උදවුවක් වෙනවා.




5. අන්නාසි උගුරක්


අන්නාසි උගුරක් බීල බලන්න වෙන දේ


සරල අන්නාසි පානයක් සාදාගෙන පානයට හැකි නම එය සිරැරේ ආහාර ජීර්ණ පද්ධතියේ කාර්යයන් ක්‍රමවත් කිරීමට සේම පහසු කිරීමට මහඟ=‍ උපයෝගීතාවයක් දක්වනු ඇති. අන්නාසි තුළ ආහාර ජීරණය පහසු කරවන අම්ල අඩංගු අතර, ප්‍රෝටීන් පදාර්ථ කැඩීමේ හැකියාවට ඇති නිසා ආහාර ජීරණය ඉක්මන් කරවයි.

අතර්ජාලයෙන් උපුටා ගැනීමකි



No comments:

Powered by Blogger.