Header Ads

පිළිකා ප්‍රතිකාර වල අතුරු ආබාධ නැත්තටම නැතිකරන කරපිංචා ඔසුවේ විශ්මිත රහසක් මෙන්න.


පිළිකා ප්‍රතිකාර වල අතුරු ආබාධ නැත්තටම නැතිකරන කරපිංචා ඔසුවේ විශ්මිත රහසක් මෙන්න.

“Curry Leaf” එහෙමත් නැත්තම් කරපිංචා කියන නමින් හඳුන්වන මේ ශාකය කවුරුත් අදුරනවා. සෑම නිවසකම, ඉඩකට නොමැතිනම් මල්පෝච්චියක හෝ කුඩාවට කරපිංචා පැලයක් වගා කර තිබෙනු දක්නට පුළුවන්.  Murraya koenigii කියන උද්භිද විද්‍යාත්මක නම දරන කරපිංචා “Rutaceue” කුලයට අයත්. කරපිංචා තරමක් උසින් යුත්, අතු බෙදුණු ශාකයක්. නාරටියේ දෙපසට විහිදුනු පත්‍රිකා ජෝඩු වශයෙන් පවතින අතර පත්‍ර සුවඳයි. ශ්‍රීලංකාවේ පහතරට හා වියළි කලාපවල වැවෙන කරපිංචා ඉන්දියාව, පකිස්ථානය, බුරුමය, චීනය ආදී නිවර්තන රටවල දක්නට පුළුවන්.

කරපිංචා ගසේ සියලුම කොටස් ප්‍රයෝජනයට ගැනෙනවා. විශේෂයෙන්ම ඖෂධයක් ලෙස. කොළ, නටු, මුල, මුලේ පොත්ත, කඳ, මල් ආදී සියලුම තැන් වල ඖෂධ ගුණ පවතිනවා. ආයුර්වේදයේ කසාය, චූර්ණ, කැඳ, කල්ක ලෙස කරපිංචා යොදාගන්නවා. ආහාර මාර්ග පද්ධතියේ රෝග සුවපත් කිරීමට කදිම ඔසුවක්‌ කරපිංචා. වමන ගතිය නැවැත්වීමට මුලේ පොතු හෝ කොළ ආදිය කුඩු කර උණුවතුරෙන් රත්කර බිමට ගත හැකියි. කොලෙස්ටරෝල් පාලනය සඳහා ද කරපිංචා ඉතා සුදුසුයි. පිළිකා සඳහා කරන ප්‍රතිකාර වන hemo therapy, radio therapy ආදියේ අතුරු ප්‍රථිපල ඉතා වැඩියි. කරපිංචා කොළ පවනේ වෙලා කුඩු කර තේ විදියට සදා බිම එම අතුරු අබාධ සමනයට ඉතා ගුණදායකයි. ව්‍යංජන රසවත් කිරීමට කරපිංචා යොදා ගන්නා බව ඔබ දන්නවා. විශේෂයෙන් ද්‍රවිඩ ජනයා ඔවුන්ගේ හැම ආහාරයකටම කරපිංචා එකතු කරනු දක්නට ලැබෙන්නේ එම ආහාර සංස්කෘතියේ විශේෂ අංගයක් ලෙසයි.


අතර්ජාලයෙන් උපුටා ගැනීමකි



No comments:

Powered by Blogger.